Bu Blogda Ara

18 Haziran 2013 Salı

Bakla Falı

BAKLA FALI
Bu falda baklanın sayısı kesin değildir. Çünkü, falcıya/bakıcıya göre değişir. Ama çoğunlukla 21bakla kullanılır. Ancak, falda başka şeyler de bulunur. Bunlar sevgili, murat, ve benzerlerini temsil eder.

Bakla falına arka arkaya her gün bakılmaz. Arada 3 gün geçmesi şarttır.


Baklalarla birlikte kullanılan şeyler ve anlamları:

* Yüzük ya da bir halka: Nişan ya da nikah.
* Yeşil taş ya da yeşil düğme: Dilek ya da para.
* Kırmızı taş ya da kırmızı düğme: Sevgi.
* Mor taş ya da mor düğme: Sevinç.
* Siyah taş ya da siyah düğme: Keder, üzüntü.
* Gri taş ya da gri düğme: Ayrılık ya da yol.
* Sarı taş ya da sarı düğme: Hastalık, dert.
* Kahverengi taş ya da kahverengi düğme: Düşmanlık, dedikodu.
* Mavi taş ya da mavi düğme: sevgili.
* Beyaz taş ya da beyaz düğme: Niyet sahibi, yani siz.

Fala Şöyle Bakılır: Baklalar 2 elle ya da bir kaba konularak tutulur. O sırada içinizden niyet edersiniz. Yani, öğrenmek istediğiniz şeyi söylersiniz. Bunu bir örnekle açıklayalım:

Mesela, sevgilinizle evlenip evlenemeyeceğinizi veya düşündüğünüz işin olup olmayacağını öğrenmeyi isteyebilirsiniz.

Avuçlarınızda veya kap içinde tuttuğunuz baklaları tek hareketle, ama dikkatle masanın üstüne (yere, çoğu bakıcılar gibi kucağınıza) dökün.
Baklaları savurmayın ve olduğu gibi de yere bırakmayın!
Atılanların aldıkları duruma bakın. Sizi temsil eden beyaz taş veya düğmenin yakınındaki taşları gözden geçirin.

Bunlar dilek/murat, sevgi ve benzeri iyi taşlarsa, istediklerinizçabucak gerçekleşecek demektir. Ama, sizi temsil eden beyaz taşyakınında keder ve benzerleri varsa, durum değişir. O zaman, bunun sebebini anlamaya çalışırsınız.

Kederin yakınında sarı taş varsa, hastalık yüzünden üzüntü anlamına gelir.
Kederin yanında kahverengi taş varsa, düşmanlık veya dedikodu yüzünden üzüleceksiniz demektir.

Yani, önce sizi temsil eden taşın çevresine bakacaksınız. Ona göre yorum yapacaksınız.

Eğer niyetiniz sevgiliyle ilgiliyse, mavi taşın çevresine debakmalısınız. Böylece sevgilinizin kederli mi, neşeli mi olduğunu anlarsınız. onun yolda olup olmadığını da öğrenebilirsiniz.
Sonra beyaz ve mavi taşların durumuna bakarsınız. Mavi taş hemen sizin beyaz taşın yanındaysa, bu, sevgilinizle yüz yüze gelip konuşacağınıza işarettir.
Eğer iki taşın arasında 1 bakla varsa, bu, bir süre sonra yüz yüze görüşeceğinizi gösterir.
Eğer arada 2 bakla varsa, birbirinizi 2 vakit sonra görürsünüz,demektir. 3 bakla varsa, bu da 3 vakit olarak kabul edilir ve ayrıca uğurlu sayılır.
Eğer aranızda 3'den fazla bakla varsa; buluşmanız, konuşmanız biraz zorolacak, demektir. Hele bunların yanında siyah gibi kederi temsil edenbir taş varsa, o zaman buluşamamaktan dolayı ikinizin de üzüldüğü anlaşılır. Ama siyah taş sizin yanınızdaysa , buluşamamak sizi üzmeyecek demektir.
Niyet ettiğiniz kimseyi temsil eden şey, mavi taşın yanındaysa, buluşamamaktan üzülecek olan karşı taraf olacak, demektir.

Yakına düşen diğer taşları da anlamlarına göre yorumlarsınız.

Yüzük, nişan veya nikahı temsil eder. Tuttuğunuz kimsenin taşıyla sizintaşınızın arasındaki yüzük, kısa zamanda nişanlanacağınızı veya evleneceğinizi gösterir.

Fakat yüzük, iki taşın arasında olmasına rağmen, bunun yanında siyah taş bulunursa, bu, nikahtan önce üzüleceğinize işarettir. Evlenebilmek için bir süre uğraşacaksınız ve üzüleceksiniz, ama zamanla durum düzelecek demektir.

İkinizin arasındaki nikah taşının yanına gri taş düşerse, bu, nişan veya nikahın bozulacağına, ayrılacağınıza işarettir.

Bunun yanında veya yakınında kahverengi taş varsa, bir düşman sizi ayıracaktır.

Bunlar örnektir. Taşların renklerine göre anlamlarını öğrenmeli, ondan sonra yorumunu yapmalısınız.

Taşların dışında baklaların dağılışlarını da hesaba katacaksınız. Yere atılan bakla ve taşlar birbirinden ayrılacaktır.

Baklalar grup grup kalabilir:

Eğer baklalar tek tek ayrılmışsa, yani hiç birbirine değen yoksa, o zaman niyetinizin olacağı anlaşılır.
Eğer bütün baklalar birbirine bitişik kalırsa, bazı sıkıcı şartlar yüzünden muradınız biraz gecikecektir.
Baklaların çoğu 3'er 3'er toplanmışsa, istediğiniz çabucak olacaktır.
Baklalar daha çok çift çift toplanmışsa, istediğiniz 2 vakit sonra olabilir.
Baklalar 2 gruba ayrılmışsa, beklenmedik bir olaydan sonra dilediğiniz yerine gelecektir.
Baklalar 2 gruba ayrılmışsa, kendi taşınızın yani beyaz taşın içindeolduğu kısma bakın. Baklaları 3'er 3'er ayırın. Eğer baklalardan geriyekalan olmuyorsa, muradınız hemen olacağı gibi çok da sevinirsiniz.

Geriye tek bakla kalırsa, ummadık bir değişiklik beklemelisiniz. Geriye2 bakla kalırsa, istediğinizin olması zordur. Ama taşlar uyumluysa, ozaman bunu 2 vakit sürecek bir gecikme olarak kabul edersiniz.

Örnek Bakla Falı

Baklalar yere atıldığında 2 kısma ayrılmıştır. Bunlardan birinde sizi temsil eden beyaz taş, yanında da yeşil taş bulunmaktadır. Aradaki 2 bakladan sonra sevgilinizi temsil eden mavi taş, yanında halka, yanında kırmızı taş gri taş bulunmaktadır.

Sizin bulunduğunuz taraftaki baklalar da 3'er 3'er ayrılınca, geriyebakla kalmamaktadır. Bu durumda muradınıza ereceğiniz anlaşılır.Sevgiliniz nikah düşünmektedir ve size olan sevgisi yüzünden yol yaparak 2 vakit sonra gelecek ve sizinle evlenecektir.

Baklalar yere atıldığında iyice dağılmıştır.

Sizi temsil eden beyaz taşın yanında yine yeşil taş bulunmaktadır.Sevgilinizi temsil eden mavi taş iyice uzaktadır ve yanında siyah taş bulunmaktadır. Buna karşılık, sizin yakınınızda yüzük ve mor taşıgörüyoruz. Bundan çıkacak sonuç şudur:

Tuttuğunuz/niyet ettiğiniz kimseden, yani sevgilinizden ayrılacaksınız.Fakat bu, sizi üzmeyecektir. Siz, başka biriyle nişanlanacak veya evlenecek, çok sevineceksiniz. Üstelik paraya da kavuşacaksınız, zengin olacaksınız. Buna karşılık tuttuğunuz kimse, sizinle evlenmemesine çok üzülecek ve uzakta kalacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder