Bu Blogda Ara

25 Haziran 2013 Salı

Kova Burcu Yıılık Yorumu

KOVA BURCU YILLIK YORUMU

Jüpiter 22 Ocak ve 3 Haziran tarihleri arasında üçüncü eviniz Koç burcuna kısa bir gezi yapıyor. Her an, en beklenmedik anlarda gelebilecek güzel haberlere açık olun. Ayrıca Jüpiter komşularınız, kardeşleriniz ve aileniz dışındaki akrabalarınızla ilişkilerinizi güçlendiriyor. O yüzden kendinizi geri çekmeyin; çevre kurma cazibenizi harekete geçirin ve ilgi alanlarınızı, umutlarınızı, arzularınızı paylaşın. Olabildiğince erken plan yapmaya ve takviminizi güncel tutmaya çalışın. Her ikisi de zaman yönetimi konusunda size yardımcı olacaktır, çünkü sürekli bir koşturma içinde olacaksınız ve neredeyse tanıdığınız herkes sizden ilgi bekliyor olacak.

4 Haziran Jüpiter’in ev ve aileyi temsil eden dördüncü eviniz Boğa burcundaki on iki aylık turunun başlangıcıdır. Bu dönemde eviniz sizin bir numaralı önceliğiniz olacak ve Jüpiter’in bir hamleyi tetikleme olasılığı yüksek. Ancak bir şekilde evinizle ilgilenme arzunuzla hareket etmeniz daha mümkün görünüyor; evinizi yeniden dekore edebilir, bahçeyi güzeileştirebilir ya da kendinize ait bir çalışma alanı yaratabilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınızla daha sık zaman geçirecek ve komşularınız için evde toplantılar düzenleyeceksiniz. En önemlisi, sadece evde olup sevdiklerinizle zaman geçirmek sizi mutlu edecek. Bu dönemde ailenize yeni bir bireyin katılması da mümkün.
Bu yıl Satürn dokuzuncu eviniz Terazi burcunda olacak. Bu da 2011 yılını, bilgi hazinenizi genişletmek için ideal bir yıl yapıyor. Kariyerinize fayda sağlayacaksa okula dönebilir veya bir sertifika programına başlayabilir, belirli beceriler kazanmak için seçilmiş bazı derslere katılabilirsiniz. Ayrıca şirketinizde bir seminer veya konferans vererek bilgilerinizi paylaşabilir veya yetişkinlere okuma yazma öğretebilirsiniz. Bu yıl büyük olasılıkla başka kültürlere olan merakınız artacak. Bir başka ülkenin dilini veya kültürünü öğrenmek veya soy ağacınızı araştırıp büyüklerinizin yaşadıkları yerlere gitmek isteyeceksiniz. Satürn burada sizi uygun olduğunda hayırsever görüşlerinizi başkalarıyla paylaşmaya ve büyük olasılıkla bir başka ülkeye gönüllü yardım eli uzatmaya teşvik ediyor.

Uranüs 10 Mart’ta burç değiştirerek Balık burcundaki yedi yıllık ziyaretini tamamlıyor. Bu haftalarda, geçtiğimiz yedi yıl içinde yaşadığınız maddi iniş ve çıkışlardan neler öğrendiğinizi düşünmek isteyebilirsiniz. Olumlu ve olumsuz etkenleri içeren bir liste hazırlayın. Sonra harcama ve biriktirme alışkanlıklarınızda gerekli değişimleri yapmak ve gerçekçi bir bütçe hazırlamak için adım atın. Bu Uranüs geçişinin sonuna, bankaya borcunuz olmadan geldiysenîz, şimdi yaşınız ne olursa olsun, yatırımlar ve emeklilik planlamasıyla ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Bu aynı zamanda mali kayıtlarınızı düzenlemek ve kendinizi kullanmadığınız eşyalardan, bir yıldır giymediğiniz giysilerinizden ve dolaplarda yığılı bir vaziyette duran diğer her şeyden kurtarmak için uygun bir dönemdir.

Uranüs 11 Mart’ta, gelecek sekiz yılını geçireceği Koç burcuna yöneliyor. Bu burçtaki Jüpiter gibi Uranüs de kardeşler ve komşular dâhil pek çok farklı insanla iletişimi vurguluyor. Uranüs hayatınızı değiştirecek biriyle tanışmanız için sizin doğru zamanda doğru yerde olmanızı sağlayabilir. Ya da sezgilerinizle tüm parçaları birleştirdiğinizde, bir anlık düşünceyle buna benzer bir sonuç yakalayabilirsiniz. Bu dönemde pek çok yöne çekilebilir, ilginizin dört bir yana kaydığını fark edebilirsiniz. Kitapçı, kütüphane ve internet en çok zaman geçirdiğiniz yerler olabilir. Bu aynı zamanda sosyal görevlerde yer almak için ideal bir zamandır. Etraftaki parkları temizlemek için bir devrim başlatın, boş zamanlarınızda ders verin, muhtarlığa aday olun, yakınlardaki boş bir alana bir yürüyüş yolu yapılması için girişimde bulunun.

Neptün de bu yıl iki burcu ziyaret ediyor. Önce 4 Nisan 2013 ve 3 Ağustos 2013 tarihleri arasında Balık burcunda olacak. İkinci evinizdeki Neptün, tıpkı Uranüs gibi kişisel kaynaklarınız üzerinde uzun süreli bir etki bırakacak. Neptün gelecek yıl bu burca döndüğünde, 2026 yılına kadar burada kalacak. Neptün’ün artısı, ihtiyacınız ne olursa -para, materyal veya insanlar ihtiyaç duyduğunuz anda sağlayacak olmasıdır. Dikkatli bir yaklaşımla yatırımlar konusunda bile kazançlı çıkabilirsiniz. Ancak Neptün’ün bir de olumsuz tarafı var. Para parmaklarınızın ucundan kayıp gidebilir, o yüzden bütçenize bağlı kalmalı ve kredi kartınızı dilediğiniz gibi kullanma arzusuna engel olmalısınız. Faturalar geldiğinde tamamını ödeyebileceğiniz şeylere para harcayın. Herhangi birinden fikir almak yerine, bu dönemde finans uzmanlarına danışmayı düşünün.

Neptün 1 Ocak ve 3 Nisan tarihleri arasında ve sonra 4 Ağustostan yıl sonuna kadar Kova burcunda olacak. Bu gezegenin sağladığı cazibe ve karizmadan faydalanın. Ayrıca hayallerinize ulaşmanız için sezgilerinizi güçlendirecek. Bu aynı zamanda yaratıcı bir etkidir, bu yüzden bu yönünüzü keşfetmeli ve kendinizi ifade etmenin bir yolunu bulmalısınız. Herkes bir şekilde, bazen fikirleriyle, bazen bir hobiyle, bilgisayar programcılığıyla, yazarak, dans ederek ya da sanatı kullanarak yaratıcılığını gösterir. Ancak Neptün’ün bir sıkıntısı, iyi tanımlanmış kişisel bir hedefiniz olmadan hayatın akışına kapıldığınız hissini yaşatacak olmasıdır (ki bu gerçek de olabilir). Böyle hissediyorsanız, kendinizi dürüstçe değerlendirin. Göründüğü kadar gelişigüzel ilerlemiyor olabilirsiniz. Bunun aksine karar verirseniz, olasılıkları hayal etmek için Neptün’ü kullanın ve sonra Terazi burcundaki Satürn’ün enerjisiyle harekete geçin.

Plüton on ikinci eviniz Oğlak burcundaki uzun yolculuğunu sürdürüyor ve etkisini perde arkasından yayıyor. Zaman zaman bilinçaltımz aktif olacak, uzun zamandır unuttuğunuz olayları hatırlayacak ve kişiliğinize, ilişkilerinize ve dünyevi hedeflerinize dair yeni görüşlere ulaşacaksınız. Bu etki aynı zamanda sezgilerinizi de kuvvetlendirecek ve siz bir anda iyi tanıdığınız insanların aslında göründükleri gibi olmadıklarını fark edebilirsiniz. Plüton, yenilere yer açmak için eskileri temizlemek konusunda uzmandır, o yüzden çevrenizi ve hatta kendinizi değiştirmek için istek duyduğunuzda harekete geçin. Daha sağlıklı bir yaşam tarzı herkese (ayda sağlar. Şimdi sorumluluğu üzerinize aiın ve Plüton’un sağladığı içsel gücü forma girmek, beslenme şeklinizi değiştirmek ve kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmak için kullanın.

Satürn’ün Güneşinizle yapacağı bağlantı yararlıdır ve siz kolaylıkla bu ciddi gezegenin enerjisinden faydalanabilirsiniz. Bu daha çok sakinleştirici, bağımsızlık hissinizi törpüleyici bir etki olacak ama siz izin verdiğiniz takdirde! Bu etkiyi, yeni girişimlerin artılarını ve eksilerini tartmak, hedef belirlemek ve bu yılın hedeflerine ulaşmak için rotadan sapmamak için kullanabilirsiniz. Ve her ne kadar Satürn size enerji vermeyecek bile olsa, siz gerektiğinde son derece enerji yüklü olacaksınız.

Bir diğer seviyede, dokuzuncu evinizdeki Satürn eğitimi ön plana alır. Boş zamanlarınızda katılacağınız bir kurs bile olsa, bu fikri değerlendirin. Çünkü şimdi kazanacağınız bilgiler, gelecek birkaç yıl içinde bir şekilde kariyerinizi etkileyecek. Ayrıca oturduğunuz yerden kitaplar, elektronik medya ve internet dersleri sayesinde pek çok şey öğrenebilirsiniz. Bu yıl işiniz gereği sık sık seyahat etmeniz mümkün. Konferans ve toplantılara katılmak için normalden daha sık gezeceksiniz ya da uzaktaki insanlarla sürekli iletişim içinde olmak zorunda kalacaksınız. Bir akrabanızın bakımıyla ilgilenebilir ve bu sebeple seyahat etmeniz gerektiğini görebilirsiniz.

Ayrıca Satürn sizi, hayat felsefenizi, evrensel görüşlerinizi ve inançla ilgili düşüncelerinizi yeniden değerlendirmeye teşvik ede-cek. Bu, bazı insanları çocukluklarına götürürken bazılarını da yeni yaşam tarzlarına uyan inancı aramaya teşvik eder.

I4ve 18 Şubat tarihleri arasında doğduysanız, 1 Ocak ve 10 Mart tarihleri arasında Uranüs ikinci eviniz Balık burcundan Güneşinizle temas kuracak. Bu geçişin sonunda beklenmedik maddi bir kazanç elde edebilirsiniz, ancak ekstra masraflar da mümkündür. Yani Ocak ayının bir veya ikinci haftasında tek bir loto bileti alm ama en tutumlu yatırımlar dışındaki tüm büyük harcamalarınızı erteleyin. Ayrıca bir arkadaşınızın iyi niyetle dile getirilmiş finans tavsiyelerine dikkat edin; sonuçta daha yoksul ama bilge bir insan olabilirsiniz. Genel anlamda, bu haftaları maddi durumunuzu düzene sokmak, bir bütçe yapmak ve finansal güvenliğinizi perçinleyecek uzun vadeli hedefler belirlemek için kullanın, Listenize bir görev daha ekleyin; tüm dolapları temizleyin, eski elektronik eşyalarınızı geri dönüşüm merkezlerine götürün ve istemediğiniz eşyalarınızı bir eskiciye satın.

Uranüs 11 Mart’tan itibaren üçüncü eviniz Koç burcundan Güneşinizle iletişim kuracak. Bu bağlantı, kısa süreli dersler alarak, okuyarak ve insanlarla konuşarak bir şeyler öğrenmeniz için idealdir. Tüm bunlar artan merakınızı ve bilgiye olan açlığınızı gidermenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bilmek istediğiniz her şeye kolayca erişim sağlayan teknolojik cihazlardan birini almak isteyebilirsiniz. Kardeş ve akrabalarınızla iletişiminiz daha güçlü olacak ve siz şaşırtıcı haberler alacaksınız. Bu dönemde söylenmeyenleri, insanların söylemeyip sadece akıllarından geçirmekle yetindikleri şeyleri tahmin etmek için güçlü sezgilerinizi kullanın. Uranüs beklenmedik durumlar gezegeni olduğundan özellikle Nisan ve Ağustos aylarında araba kullanırken dikkatli olmalısınız. Dikkatinizin dağılmasına engel olun ve cep telefonunuzu arka koltukta bırakın.

14 ve 19 Şubat tarihleri arasında doğduysanız, Neptün önce 1 Ocak ve 3 Nisan tarihleri arasında, ardından 4 Ağustos’tan yıl sonuna kadar Güneşinizle güçlerini birleştirecek. Bu illüzyon ve karmaşa, ilham ve yaratıcılık gezegenidir, o yüzden yıl boyunca Neptün’ün bu niteliklerinin tamammi görmeniz mümkündin. Amaçlarınıza ulaşmak için ilham alacaksınız, ancak bir sandık dolusu altın arayışıyla gökkuşağını kovalamamak için gerçekçi olmayan hedefler konusunda dikkatli olmanız gerekecek. Ne olursa olsun, büyük hayaller kurun, somut bir plan yapın ve soma si/e yakın birinden tavsiye isteyin. Ve gerçekten ne istediğinizi be lirlemekte zorlanırsanız sinirlenmeyin; fikirleri inceledikçe sizin için en uygun olanını bulacaksınız. Ayrıca başkalarının ricalarına (ve yalvarmalarına) son derece açık olacaksınız ve hayır demeniz gerektiğinizde bu tepkiyi koymak zor olacak. Yardım etmek isteseniz bile, önce kendinizi ve kendi İhtiyaçlarınızı düşünün. Hobi gibi yaratıcı bir çıkış yolu, bu enerjiyi pozitif bir şekilde yansıtmak için idealdir.

19 20 veya 21 Ocak 2013 tarihlerinde doğduysanız, Neptün 4 Nisan ve 3 Ağustos tarihleri arasında Güneşinizle ikinci eviniz Balık burcundan temas kuracak. Bu geçiş sırasında parasal konu iarda kontrolü ele almak zor olsa da etkiyi azaltmak için uygun bir adım atabilirsiniz. Bir bütçe belirleyin ve bilgisayarda bir dosyaya, bir bardak kahveden akşamüzeri atıştırmak için aldığını/ gofrete kadar tüm harcamalarınızı yazın. Kısa sürede bir kalıp olduğunu fark edecek ve gerekirse önlem alacaksınız. Faturaları geldikleri anda kontrol edin ve hata olmadığından emin olun. Finans bilgilerinizi korumak için önemler alın ve sıra dışı bir ak-tivite olmadığından emin olmak için kredi kartı dökümünüzü kontrol edin. Değerli eşyalarınızı kaybetmeniz mümkün; sokağa çıktığınızda cüzdanınızı ve mücevherlerinizi koruyun. Rüyalar size parasal konularda fikir sağlayabilirler, ancak altıncı hissiniz sizi bir yatırıma sürüklerse dikkatli olun, çünkü büyük bir geri dönüşüm sağlamanız pek olası değildir. Ayrıca gerçekleştirmek istediğiniz tüm kısa ve uzun vadeli yatırımları, emeklilik fonlarını ve göz diktiğiniz büyük eşyaları bir listeye yazın. Sonra da her gün onlara sahip olduğunuzu hayal edin!

24 ve 27 Ocak tarihleri arasında doğduysanız, Plüton on ikinci eviniz Oğlak burcundan Güneşinizle iletişim kuracak. Size yüksek sesle hitap edecek altıncı hissinize kulak verin. Duyduklarınız hoşunuza gitmeyebilir ama Plüton’un daha sağlıklı bir zihinsel ve fiziksel yaşam tarzı baskısından kaçamayacağınızı anlayacaksınız. Gerçekleri ne kadar çabuk kabullenirseniz o kadar iyi, çünkü Plüton siz yanıt verene kadar baskı yapmayı sürdürecek. Sizi engelleyen konuları ele alın, beslenmenizi değiştirin ve bir egzersiz programına başlayın. Bu gezegensel temas aynı zamanda iş yerinde güç oyunlarına çekilme olasılığınızı da artırır. O yüzden etrafınızda olup bitenlerin farkında olun ve uzak kalmak için elinizden geleni yapın. Ve her zaman mantığınızı kullanıp hoş olmayan yerlerden uzak durun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder