Bu Blogda Ara

24 Haziran 2013 Pazartesi

Terazi Burcu Yıllık Yorumu

TERAZİ BURCU YILLIK YORUMU
Yılın ilk üç haftasında, altıncı eviniz  Balık burcundaki Jüpiter bir terfi veya iş teklifi almanızı sağlayabilir.  Bu güzel bir fırsat olabilir ama detayları öğrenmek için ağırdan alın, Şans yanınızda oldukça, riske girip daha fazlası için pazarlık edebilirsiniz. Yeni yılda forma girmeye karar verdiyseniz, zamanlama idealdin Bir spor salonuna kaydolun, öğle saatlerinde yürüyüş yapın ya da yeni bir spor dalı öğrenmek için kursa gidin.
2 Ocak ve 3 Haziran 2013 tarihleri arasında, Jüpiter yedinci eviniz Koç burcuna geldiğinde, başka insanlar size şans getirecekler. Özellikle bu dönemde etkili bir iletişimci olacaksınız ve insanlara cazibe ve kurnazlıkla yaklaştığınız sürece, onları olaylara sizin baktığınız açıdan bakmaya ikna etmeniz gayet kolay Sadece vaatleri ciddiye almayın çünkü insanlar ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar, verdikleri sözleri tutmayabilirler.

Jüpiter, Koç burcundaki kısa ziyaretinin ardından, 4 Haziranda sekizinci eviniz Boğa burcunda bir yıllık geçişine başlıyor. Bu geçiş, banka hesabınızı artırmak için maksimum seviyede potansiyel içeriyor. Bundan faydalanın çünkü bu etki sadece her on iki yılda bir gerçekleşir. Aile gelirinde artış olabilir ve siz bir mirastan veya bir şekilde elinize geçen ekstra paradan faydalanabilirsiniz. Ekstra nakit, evle ilgili projeleriniz veya önemli bir satın alma için etkili olabilir ancak krediler konusunda temkinli olun. Mümkün olan en düşük faiz oranıyla alışveriş edin ve gerektiğinden daha az miktarda kredi alın.
Birinci evinizde bulunan Satürn, sizi yaşamınızı ve başarılarınızı değerlendirmeye teşvik ediyor. Bundan öğrenebilecekleriniz, gelecek yıllarda size büyük fayda sağlayabilir. Ayrıca gelecek yedi yıl içinde neler başarmak istediğinizi düşünmek için ideal bir zaman. Ancak yeni girişimlere başlamak için uygun bir zaman değil; bunun yerine geçmişe bakıp çözüme ulaşması gereken ailevi sorunlarla ilgilenerek gelecek için hazırlık yapın.

Burcunuzdaki Satürn için bu kolay bir geçiş olmasa da en zoru da değil. Ama tüm Satürn geçişlerinde olduğu gibi, bu ciddi gezegen çok çalışmayı ve sorumluluk almayı gerektiriyor ve bunlar size fayda sağlayacaktır. Ancak karşılığını hemen alacağınızı düşünmeyin. Siz bu geçişin sonuçlarını fark edene kadar yıllar geçebilin Ve sonucu şu anda bilemeyeceğinizden elinizden gelenin en iyisini yapmak, iyi bir imkân yaratmak ve kendinize, becerilerinize güvenmek için gereken tüm sebeplere sahipsiniz.

Satürn ün bu geçişte önem verdiği bir diğer ders özgüvendir. Bu özellikle sizin için geçerli çünkü Terazi Burcu ilişkiler burcudur. Siz ne düşünürseniz düşünün, kendi içsel gücünüze güvenebilir ve öncelikli olarak size fayda sağlayacak bağımsız kararlar alabilirsiniz. Bu da Satürn’ün önemle üzerinde durduğu bir diğer derstir.

Yedinci eviniz Koç burcundaki Uranüs’ün odak noktası, yaşamınızdaki yakın ilişkilerdir. Uranüs söz konusu olunca, değişim ve beklenmedik olaylar yaşanacağını göz önünde bulundurun. Bir ömürlük olduğunu düşündüğünüz bazı bağlar kopacak ve sanki sihir yapılmış gibi yenileri gelecek. Bir Terazi olarak, en iyisinin bu olduğunu bilmenize rağmen bazı ilişkilerinizden kopmakta zorlanacaksınız ve bu da Satürn’ün özgüven dersinin bir diğer yanıdır. Ancak bu, birlikteliğinizin son bulacağı anlamına gelmez; değişim pozitif, canlandırıcı ve güçlendirici olabilir. Bazı zamanlarda yaşamınızdaki bir ihtiyacı karşılamak üzere bazı insanlarla karşılaşacaksınız. Ve görevleri tamamlandığında, geldikleri gibi hızla kaybolacaklar.

Yedinci evdeki Uranüs, ilk görüşte aşk ilişkileriyle meşhurdur. Bu, bu yıl içinde veya gelecekte gerçekleşebilir. Ama siz bağlılıkkonusunda temkinli olmak isteyeceksiniz çünkü bir anda başlayan bir şey, yine bir anda, özellikle Uranüs’ün Güneşinizle temas kurduğu yılda veya yıllarda son bulabilir.

Yılın büyük bir bölümünü Kova burcunda geçiren Neptün, 4 Nisan ve 3 Ağustos tarihleri arasında Balık burcuna kısa bir ziyaret yapacak ve 2012 yılında bu burca geri dönecektir. Bu dört ay içinde, Neptün’ün günlük işler ve hizmeti temsil eden altıncı evinizdeki etkisine dair kısa bir örnek göreceksiniz. Gönüllü olarak bir hedef uğrunda çalışmaya karar verirseniz şaşırmayın. Aynı zamanda yeni bir iş aramak da isteyebilirsiniz. Olasılıkları araştırın ancak hemen sonuç almayı beklemeyin. Bu, daha çok bir hazırlık dönemidir ve sizi 2012′ye hazırlar. Kendinize bir iyilik yapın ve rutin sağlık kontrollerinizi, diş ve göz muayenelerinizi yaptırın. Çünkü bu aynı zamanda sizin sağlık alanınızdır.

Bu yıl Neptün’ün ana odak noktası, romantizm, yaratıcılık, çocuklar ve eğlenceyi temsil eden beşinci eviniz Kova burcudur. Uranüs’ün ortaklıkları temsil eden yedinci eviniz Koç burcuna gelmesiyle, ister uzun süreli bir ilişkide olun isterse yeni bir birliktelik arayışında, bu yıl sevgi için unutulmaz bir yıl olabilir. Ama aynı zamanda, nihai romantizm gezegeni burcunuzda olduğundan aşka âşık olmanız da söz konusu. Uranüs’ten dolayı, kendinize ciddi bir ilişkiye doğru koşmanız gerekmediğini çünkü gerçek sevginin siz birbirinizi tanıyana kadar bekleyebileceğini hatırlatın.

Plüton, ev ve aile yaşamınızı temsil eden dördüncü eviniz Oğlak burcundaki uzun geçişini sürdürüyor. Bu yıl bir akrabanızınsorunlarıyla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz ve bir miras veya eviniz veya mülklerinizle ilgili bir sigorta konusunda anlaşmazlık yaşanması olasıdır. Bu geçiş bir soy ağacı araştırması için idealdir ve Satürn’le uyumlu olduğu süre içinde uzun zamandır var olan ailevi sorunları çözebilirsiniz. Sonuç dilediğiniz gibi olmayabilir ama geçmişten kopup özgür kalmanızı sağlayacaktır. Olumlu değerlendirildiğinde Plüton, uzun zamandır ihmal ettiğimiz dolapları temizlemek, biriken çerçöpten kurulmak ve aile fotoğraflarını organize etmek için ihtiyacınız olan teşviki sunabilir.

1 Haziran’da dokuzuncu eviniz İkizler burcundaki Güneş tutulması, yaz tatili için harika bir zamanlama sunuyor. Geleneksel bir tatilden çok, büyüdüğünüz şehri ziyaret etmek, bir aile toplantısına katılmak ya da eğlenirken öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu etki aynı zamanda evle ilgili becerilerinizi artırmanız ya da kariyer fırsatları sağlamanız için geleneksel eğitim seçeneklerine de ışık tutuyor.

Dokuzuncu ve üçüncü evlerdeki etki, 10 Aralık’ta İkizler burcundaki Ay tutulmasıyla tekrarlanacak. Yine öğrenme, iletişim ve seyahat ön planda. Ancak bu tutulma Mars’la da uyum sağlıyor, dolayısıyla direksiyon başındayken gaza fazla yüklenmeyin, telefonla konuşmayın ve tüm dikkatinizi yola verin. Egzersiz, kitap okumak veya meditasyon gibi bir stres gidericiyle rahatlayabilirsiniz. Bu ayrıca gün boyunca biriktirdiğiniz duygu ve düşüncelerinizi hafifletip rahat bir uyku uyumanızı sağlayabilir.

2 ve 21 Ekim 2013 tarihlerinde doğduysanız? Terazi burcundaki Satürn bu yıl enerjilerini Güneşinizle birleştirecek. 2, 3 veya 4 Ekim’de doğduysanız bu gezegenin etkilerini en çok siz hissedeceksiniz. 5 ve 11 Ekim tarihleri arasında doğduysanız Satürn güneşinizle iki kez temas kuracak. Bunlardan biri yılın ilk beş ayında, diğer ise Temmuz, Ağustos veya Eylül aylarında olacak. 11 Ekim’den sonra doğduysanız, Satürn’ün Güneşinizle ilk teması yılm son üç ayında, ikincisi ise 2013′de gerçekleşecek. Bu çift temaslar, olayların birkaç ayda çözüme ulaşacağının belirtisidir.

Önceden plan yapıp yeterince dinlenmeli ve uyumaksınız çünkü bu Satürn-Güneş ilişkisi direnci azaltabilir ve gribe karşı bağışıklığınızı zayıflatabilir. Ayrıca diş doktorunuzdan randevu alın, böylece sorun varsa ilerleyip size daha pahalıya patlamadan halledilebilir.

Bazen etrafınızda insanlar varken bile kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Buna karşılık şu anda kendi düşünceleriniz ve aktivi-telerinizle yalnız geçireceğiniz zamandan keyif alacaksınız. Özellikle Mart sonu ve Nisan başında sessizlik ve yalnızlık size daha cazip gelecek ve bazı insanlar bunun sebebini anlamakta zorluk çekecekler. Onlara karşı duyarlı olun ama her yirmi sekiz yılda bir gerçekleşen bu önemli geçiş altında kendiniz için önemli olan şeyi yapın.

Genel anlamda yaşam daha yavaş ilerliyor gibi görünebilir ve siz günlük aktivitelerinizde her zamankinden daha çok gecikme yaşayacaksınız. Bunda bir sorun yok çünkü Satürn’ün verdiği mesajın bir parçası sabır ve bütünlüktür. Özellikle geçmişte yaşanan sorunlarla uğraşıp onları bir çözüme ulaştırırken kendinize zaman tanıyın. Geçmişten ders almak değerli bir egzersizdir çünkü gelecek yıllarda ödülleri toplamaya başlayacağınız yeni zemini oluşturmanıza yardımcı olur.

19 ve 22 Ekim tarihleri arasında doğduysanız? Uranüs 10 Mart 2013′e kadar günlük işleri temsil eden altıncı eviniz Balık burcundan Güneşinizle temas kuracak. Uranüs bu burçtaki uzun geçişini tamamlarken doğru zamanda doğru yerde okluğunu/ U/in beklenmedik bir şekilde size harika bir iş teklifi getirebilir. Temkinli olun çünkü Jüpiter’in ve Uranüs’ün birlikte Balık burcun da olacakları Ocak ayında, şans sizin yanınızda olacak bunları belirlemek bir ay daha sürebilir. Bu sırada bu bilgiyi kesinlikle saklayın ve detaylar netleşene kadar şu anki işinizi bnıknuym Bekârsanız, bu gezegensel etki iş aracılığıyla tanıştığınız, biriyle yakınlaşmanıza neden olabilir.

22 ve 27 Eylül tarihleri arasında doğduysanız, Uranüs 1 1 Mart’ta yedinci eviniz Koç burcundan Güneşinizle iletişime geçecek. Bu yıl en az bir yakın ilişkiniz, yakın bir dostunuz ya da bir aile bireyi büyük değişimler yaşayacak. Yıl sonunda bu kişiyle ilgili düşünceleriniz aynı olmayacak ama sonunda size de fayda sağlayacak. Değişiyor, kendinizi ve kimliğinizi yeniden oluşturuyor ve daha özgür oluyorsunuz. Ve bu da diğer insanlarla ilişkilerinizi etkileyecek. Ancak bağlan koparma arzusuna karşı direnin; bir Uranüs geçişi sırasında alman kararları genelde tersine çevirmek zordur. Ancak size çok yakın olan birinin de radikal bir biçimde değişmesi ve artık ortak hiçbir yanınızın kalmaması mümkündür. Bu durumda bu ilişkiyi geçmişte olduğu gibi sürdürmek neredey se imkânsız olacak.

Ancak yeni bir işe geçme konusunda dikkatli olun. Duygu tamamen aynı olabilir; sadece ortam değişecektir. Ayrıca becerilerinizi kolayca aktarabileceğiniz, deneyim ve uzmanlığınızı geliştirebileceğiniz bir kariyer seçeneğini de düşünün. Altıncı ev aynı zamanda sizin sağlık alanınız olduğundan, bir süredir doktora gitmediyseniz bir kontrol yaptırın. Ayrıca bedeninizi dinleyin ve beslemenize, egzersizlerinize ve genel olarak yaşam tarzınıza dikkat edin.

19 ve 22 Ekim tarihleri arasında doğduysanız, Neptün beşinci eviniz Kova burcundan Güneşinizle temas kuracak. Burada iki bağlantı olacak: ilki 1 Ocak ve 3 Nisan tarihleri arasında, ikincisi ise 4 Ağustos’ta başlayıp yıl sonuna kadar devam edecek, Bu etki, hem çiftler hem de bekârlar için romantizm sinyalleri veriyor. Bekârsanız bunun keyfini çıkarın ama henüz geleceğe dair plan yapmayın çünkü bunun ne kadar süreceği belli olmaz. Beşinci ev aynı zamanda çocuklarla ilgilidir. Dolayısıyla çocuklarınız varsa, onları, ne yaptıklarını ve kimlerle arkadaşlık ettiklerini yakından takip etmek isteyeceksiniz. İletişim kurmakta, bilhassa ergenlik çağındaki çocuklarla, zorlanacaksınız. Özellikle Mart ve Ağustos aylarında, çocuklarınız, ailevi bir konu veya özel bir ilişkinizle ilgili sezgilerinizi dinleyin. İşleri oluruna bırakmak yerine harekete geçin. Ayrıca forma girmek için bir egzersiz programına başlamak istiyorsanız bu aylar uygundur.

28 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında doğduysamz, Plüton dördüncü evinizdeki Oğlak burcundan Güneşinizle iletişim kuracak. Bunun sonucunda zamanınızın ve ilginizin büyük bir kısmını ev ve aileyle ilgili konulara, bir akrabanıza, belki de anne veya babanıza ayırmanız gerekecek ve bu durum maksimum seviyede çatışmaya ve hatta aile içinde güç mücadelelerine dönüşebilir. Olaylar yılın ilk aylarında şiddetlenecek, sonra yaz ve sonbahar aylarında sakinleşecekler. Ancak bu geçiş, geçirmek veya dekore ettirmek için ideal bir zamanda bir yer bulun ve artık istenmeyen ya da ihtiyaç duyduğunuzda adımları atın. Sonuçta eviniz taze enerjiyle dolabilir. Bir ihtiyaç yada ev kredisi almanız gerekiyorsa, ne kadar ödeyebileceğiniz konusunda da gerçekçi olun ve az miktarda kredi alın. Ayrıca düzenli olun evinizde böcek olup olmadığını kontrol edin ve mülklerinizin sigortalarını güncelleyin.

Terazi, ilişkilerden sosyal yaşama, eğlenceden kariyere kadar her alanda orta yolu bulmak ister. Sizin rahat olduğunuz alan dengedir, o yüzden terazi bir tarafa yatmaya başladığınızda, kendinizle ve dış dünyayla olan ahenginiz bozulur. Hedefiniz uyumdur ve işbirliği ve uzlaşmaya değer verirsiniz. Ama gerekli olduğunda, en sıkı rakibi bile altüst edebilecek usta bir strateji uzmanısınız.

Terazilerin kararsız olduklarına inanılır ve hiç şüphesiz siz de bunu defalarca duymuşsunuzdur, Bu doğru ancak pek çok insanın düşündüğü gibi değil. Başkalarının anlayamadıkları şey, sizin zihninizdir. Hava burcunuz sizi bir düşünür kılar ve sizin için karar vermek zor olabilir çünkü siz bir madalyonun her iki yüzünü de görme becerisine sahipsiniz. Bu belirli durumlarda bir avantaj olabilir. Ama sürekli kenarda oturup beklerseniz, sıkıntı yaratır.

Olaylara bir diplomat gibi yaklaşırsınız ve konuşurken öyle etkileyici, kurnaz cümleler kurarsınız ki insanlar onları övdünüz mü, yoksa eleştirdiniz mi, merak ederler. Sosyal ortamlarda popülersiniz ve Venüs’ün etkisi altmdaki pek çok Terazi burcu son derece çekicidir. Venüs aynı zamanda size estetiğe ve sanatsal yeteneğe karşı bir anlayış katar ve siz giyim ve dekorasyonda doğru görüntüyü nasıl yakalayacağınızı içgüdüsel olarak bilirsiniz.

Olağanüstü becerileriniz altıncı hissinizden güç alır. Duygusal olarak kendinizi kaptırmadan harika bir dinleyici olabilirsiniz. Ancak tüm zarafet ve cazibenize rağmen zaman zaman ilgisiz kalabilirsiniz. Ayrıca Terazi burcunun bir özelliği olarak, yakın çev-^ renizdekiler dışında başkalarıyla mesafeyi korursunuz, Ve her ne kadar çatışmalardan hoşlanmasanız da damarınıza basıldığında öfkeniz unutulmaz etkiler bırakır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder